Dobro došli u Sarajevo City Centar

Oasis of joy

Dobro došli u Sarajevo City Center, u srcu bosanskohercegovačkog glavnog grada.

 

 

Sarajevo City Center se sastoji od četiri zasebna ali u isto vrijeme komplementarna dijela: modernog hotela s pet zvjezdica, komercijalnog i uredskog dijela, trgovačkog centar sa zabavnim kompleksom i podzemne garaže dovoljnih lapaciteta za cijeli Centar.

 

Partnerska grupa Al Shiddi Trading Establishment iz Rijada, Kraljevina Saudijska Arabija i Al Shiddi International iz Sarajeva, kupila je Magros i počela izgradnju Sarajevo City Centra – novog simbola grada. Zbog neizmjernog poštovanje prema ovoj zemlji i njenom glavnom gradu, Al Shiddi Group je odlučila uključiti riječ 'Sarajevo' u ime Centra. Na taj način, građani su uvjereni da je ovaj novi landmark prisutan i da se gradi samo za njih.

 

Shopping Mall prostire se na više od 49 000 kvadrata.  180 trgovina nudi širom svijeta poznate brendove visoke mode, sportskoj i dječijoj odjeći, tehnologiji, pruzajuci jedinstveno iskustvo kupovine.

 

Savršena lokacija omogućila je Centru lociranje u srce poslovne zone, okružene bankama, zgradom Vlade, i više desetaka međunarodnih i lokalnih kompanija. To je bio razlog za izgradnju Poslovnog tornja kao dijela SCC-a. Ova jedinstvena poslovna zgrada prostire se na više od 6 000 kvadratnih metara uredskog prostora opremljenih u skladu sa najnovijim standardima, zajedno sa konferencijskim dvoranama za kojima je potražnja velika i koje će biti dostupne iz svih dijelova Centra. SCC nudi široku paletu modernih prostora opremljenih najsavremenijom tehnologijom.

 

Odmah pored poslovnog, nalazi se i hotelski toranj. Luksuzni Hotel, koji se prostire na više od 13.900 kvadratnih metara, ima kapacitet od više od 220 soba i predsjedničkih apartmana isključivo dizajniranih u skladu s najvišim standardima. Hotel menadžment je povjeren svjetski poznatom, međunarodnom lancu hotela.

 

SCC medijska fasada, koja se koristi za emitovanje reklama, vijesti, najnovijih sportskih događaja, vremenskih prognoza, nagradnih igara, dvosmjerne komunikacije, najveća je u zemlji i jedna je od najvećih video-plakata u Evropi.

Sve što vam treba, naći ćete u Sarajevo City Centeru - gradu u gradu!

 

Investitori:

 

Al Shiddi Group je osnovana 1975. godine i danas upošljava preko 1000 ljudi širom Evrope, Afrike i Azije. Grupacija djeluje na različitim poljima, uključujući:

  • Izgradnju
  • Investicije/nekretnine
  • Poljoprivredu
  • Industriju
  • Hotelijerstvo